Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.advisorSüslü, Cemil
dc.contributor.authorDemir, Elif
dc.date.accessioned2020-12-17T07:26:24Z
dc.date.available2020-12-17T07:26:24Z
dc.date.issued2020en_US
dc.date.submitted2020
dc.identifier.citationDemir, E. (2020). Gastronomi alanında yayımlanan makalelerin bibliyometrik analizi. (Yüksek Lisans Tezi). İskenderun Teknik Üniversitesi / Sosyal Bilimler Enstitüsü, Hatay.en_US
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12508/1507
dc.description.abstractGastronomi kavramı günümüzde çok popüler bir kavram olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu popülerlik hem kültürel alanda hem de bilimsel alanda kendini göstermektedir. Bu araştırma popüler bir kavram olan gastronominin bilimsel çalışmalarını bibliyometrik olarak incelemek, bilimsel gelişim sürecini ve mevcut durumunu ortaya koymak amacıyla gerçekleştirilmiştir. Bu amaçla TR turizm dizininde yer alan gastronomi dergileri araştırma kapsamına dâhil edilmiştir. Araştırmada 2013-2019 yılları arasında gastronomi alanıyla ilgili yayımlanan makalelerin bilgileri kullanılmıştır. Bu kapsamda yer alan makaleler yıl, üniversiteler, yazarlar, araştırma yöntemi, örneklem yöntemi ve grubu, veri analizi toplama ve analiz tekniği, yazar, anahtar kelime ve kaynak sayıları, dergi gibi çeşitli parametrelere göre bibliyometrik analize tabi tutulmuştur. Araştırma da 444 makale tespit edilmiştir. Araştırmada elde edilen sonuçlara göre en çok 2018 yılında makale yayımlanmıştır. Ayrıca Gazi Üniversitesinin en verimli üniversite olduğu, araştırma yöntemi olarak nitel yöntemin daha sık tercih edildiği gibi bir takım sonuçlar tespit edilmiştir.en_US
dc.description.abstractThe concept of gastronomy emerges as a very popular concept today. This popularity shows itself both in the cultural and scientific fields. This research was carried out to examine the scientific studies of gastronomy, which is a popular concept, in a bibliometric way and to reveal the scientific development process and current status. For this purpose, the gastronomy journals included in the TR tourism index are the journals included in research. In the research, the information of the articles published about the field of gastronomy between 2013-2019 was used. The articles in this scope were subjected to bibliometric analysis according to various parameters such as year, universities, authors, research method, sampling method and group, data analysis collection and analysis technique, author, keyword and number of sources, journal. In the research, 444 articles were identified. It was determined that the article was published most in 2018 in the research. In addition, it has been determined that Gazi University is the most productive university and the qualitative method is preferred more frequently as the research method.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherİskenderun Teknik Üniversitesi / Sosyal Bilimler Enstitüsü / Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Anabilim Dalıen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectGastronomien_US
dc.subjectBibliyometrik analizen_US
dc.subjectGastronomi turizmien_US
dc.subjectKelime bulutu analizien_US
dc.subjectGastronomyen_US
dc.subjectBibliometric analysisen_US
dc.subjectGastronomy tourismen_US
dc.subjectWord clouden_US
dc.titleGastronomi alanında yayımlanan makalelerin bibliyometrik analizien_US
dc.title.alternativeBibliometric analysis of articles published in gastronomyen_US
dc.typemasterThesisen_US
dc.contributor.departmentSosyal Bilimler Enstitüsüen_US
dc.relation.publicationcategoryTezen_US
dc.contributor.isteauthorSüslü, Cemil
dc.relation.indexİndeks Bilgisi Yoken_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster