Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorKızıldemir, Özgür
dc.contributor.authorŞimşek, Enver
dc.date.accessioned2021-07-01T10:30:44Z
dc.date.available2021-07-01T10:30:44Z
dc.date.issued2021en_US
dc.identifier.citationKızıldemir, Ö., Şimşek, E. (2021). Gastronomi Turizmi Kapsamında Yöresel Yemeklerin Restoranlarda Sunulması Üzerine Bir Araştırma: Şarköy Örneği. Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi, 18(1), 224 - 239. https://doi.org/10.24010/soid. 815269en_US
dc.identifier.urihttps://doi.org/10.24010/soid. 815269
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12508/1805
dc.identifier.urihttps://dergipark.org.tr/tr/pub/soid/issue/61258/815269
dc.description.abstractBu çalışmanın amacı, Tekirdağ’a bağlı Şarköy yöresinde bulunan restoranların, bölgeye ait yöresel yemeklerinin menülerinde yer alma durumunu tespit edip, gastronomi turizmi çerçevesinde değerlendirmektir. Amaca ulaşabilmek adına alan yazın incelenmiş, nitel araştırma yöntemlerinden yarı yapılandırılmış görüşme tekniği ile Şarköy yöresindeki 8 restoran yetkilisinden veriler toplanmıştır. Yerel halkın yemek türlerinde zeytinyağı ve tahıl ürünlerini sıklıkla kullandıkları anlaşılmıştır. Mülakatlar sonucunda, Şarköy’ün yöresel yemeklerinin çok fazla uğraş gerektiren yemekler olması sebebiyle restoranlarda yeterli düzeyde sunulmadığı, diğer sebebin ise talep düşüklüğü olduğu saptanmıştır. Katılımcılar, yöresel yemeklerin tanıtımı için belediye reklam desteklerinin sağlanması, Şarköy yöresinin genel tanıtımının yapılması, gastronomi festivalleri yapılması ve festivallere katılım sağlanması gerektiğini belirtmişlerdir.en_US
dc.description.abstractThe main purpose of this study is to determine the status of restaurants located in the region of Şarköy in Tekirdağ in the menus of the regional dishes of the region and to evaluate them within the framework of gastronomic tourism. In order to reach the goal, the literature was examined, and data was collected from 8 restaurant officials in the region of Şarköy, using the semistructured interview technique, which is one of the qualitative research methods. It is understood that local people frequently use olive oil and cereal products in their food types. As a result of the interviews, it was determined that the local dishes of Şarköy are not served at the restaurants at a sufficient level because of the dishes that require a lot of effort, and the other reason is the low demand. Participants stated that it is necessary to provide municipal advertisement supports for the promotion of local dishes, general promotion of Şarköy region, gastronomy festivals and participation in festivals.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherSeyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisien_US
dc.relation.isversionof10.24010/soid. 815269en_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subject.otherRestoran
dc.subject.otherŞarköy
dc.subject.otherYöresel yemek
dc.subject.otherGastronomi
dc.titleGastronomi Turizmi Kapsamında Yöresel Yemeklerin Restoranlarda Sunulması Üzerine Bir Araştırma: Şarköy Örneğien_US
dc.title.alternativeA Research on the Presentation of Local Foods in Restaurants within the Scope of Gastronomy Tourism: The Case of Şarköyen_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.journalSeyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisien_US
dc.contributor.departmentİskenderun Meslek Yüksekokuluen_US
dc.identifier.volume18en_US
dc.identifier.issue1en_US
dc.identifier.startpage224en_US
dc.identifier.endpage239en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US
dc.contributor.isteauthorŞimşek, Enver
dc.relation.indexTR-Dizinen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster