Yazar "Mühendislik ve Fen Bilimleri Enstitüsü" için Su Ürünleri Ana Bilim Dalı listeleme
-
Prebiyotik katkılı yemlerin kırmızı benekli alabalıklarda (Salmo trutta macrostigma Dumeril, 1858) büyüme performansı ve bağırsak histolojisi üzerine etkisi
Sönmez, Hatice (İskenderun Teknik Üniversitesi / Lisansüstü Eğitim Enstitüsü / Su Ürünleri Ana Bilim Dalı, 2021)Kırmızı benekli alabalık, yüksek ekonomik değere ve su ürünleri yetiştiriciliğinde çok önemli bir potansiyele sahip alabalık türüdür. Çeşitli nedenlerle doğal ortamında yok olma tehlikesi altındadır. Bu nedenle hem doğal ... -
Siyah asker sineği (Hermetia illucens L.) larvası ununun sazan (cyprinus carpio l.1758) diyetlerinde alternatif protein kaynağı olarak kullanım olanaklarının araştırılması
Doğan, Hasan (İskenderun Teknik Üniversitesi / Lisansüstü Eğitim Enstitüsü / Su Ürünleri Ana Bilim Dalı, 2021)Sazan (Cyprinus carpio) diyetlerinde alternatif protein kaynağı olarak siyah asker sineği (Hermetia illucens) larvası Ununun (ASSL) kullanım imkânları araştırılmıştır. Çalışmada, üç tekerrürlü olmak üzere, ASSL0 (Kontrol ... -
Türkiye'nin Paris İklim Anlaşması dâhilindeki yükümlülükleri ve iklim değişikliğinin bu yükümlülükler üzerindeki etkisi
Genç, Cansev (İskenderun Teknik Üniversitesi / Lisansüstü Eğitim Enstitüsü / Su Ürünleri Ana Bilim Dalı, 2021)Kömür, petrol ve doğalgaz gibi fosil yakıtların kullanılması, ormansızlaşma, yanlış arazi kullanımı ve sanayi atıkları ile atmosfere salınan sera gazlarının atmosferdeki birikimleri, Sanayi Devrimi'nden beri hızla artmakta ...