Ara
Toplam kayıt 16, listelenen: 1-10
Melez tilapia (Oreochromis niloticus X Oreochromis aereus) dokularında kadmiyum, kurşun, kadmiyum+kurşun birikimleri ve zeolitin etkisin
(İskenderun Teknik Üniversitesi / Mühendislik ve Fen Bilimleri Enstitüsü / Su Ürünleri Anabilim Dalı, 2017)
Bu araştırmada kurşun (20 mgl-1 Pb2+) ve kadmiyum (5 mgl-1 Cd2+) metallerinin ayrı ayrı ve birlikte bulunduğu akvaryum ortamlarında 14 gün süreyle tutulan Melez Tilapia' nın kas, solungaç, karaciğer, böbrek ve kemik ...
Hatay ilinde sofralık balık ticareti yapan işletmelerden alınan gökkuşağı alabalığı (oncorhynchus mykiss (walbaum, 1792))'nda bakteriyel kontaminasyonun ve paraziter patojenlerin araştırılması
(İskenderun Teknik Üniversitesi / Mühendislik ve Fen Bilimleri Enstitüsü / Su Ürünleri Anabilim Dalı, 2017)
Araştırmada, Hatay ilinde gökkuşağı alabalığı (Oncorhynchus mykiss) restoran işletmeciliği yapan 4 farklı ticari işletmeden 10 ay süresince (Eylül 2015-Haziran 2016) alınan toplam 480 adet numunede çalışmalar yapılmıştır. ...
Baraküda (sphyraena sphyraena linnaeus, 1758), kupez (boops boops linnaeus, 1758), levrek (dicentrarchus labrax linnaeus, 1758) ve çipuranın (spaurus aurata linnaeus, 1758) mevsimsel biyokimyasal özellikleri
(İskenderun Teknik Üniversitesi / Mühendislik ve Fen Bilimleri Enstitüsü / Su Ürünleri Anabilim Dalı, 2017)
Bu çalışmada, baraküda (Sphyraena sphyraena), kupez (Boops boops), levrek (Dicentrarchus labrax) ve çipura (Spaurus aurata) balıklarının mevsimsel olarak (kış, ilkbahar, yaz ve sonbahar) besin içeriği (nem, yağ, kül) ve ...
Kahverengi alabalığından (Salmo trutta, Linneaus 1766) oogoniyal kök hücre izolasyonu ve kültürü
(İskenderun Teknik Üniversitesi / Mühendislik ve Fen Bilimleri Enstitüsü / Su Ürünleri Anabilim Dalı, 2017)
Bu tezde, dişi Dağ alabalıklarında, Salmo trutta macrostigma, (Salmo trutta, Linneaus 1766) oogoniyal kök hücre izolasyonu ve kültürü için pratik bir yöntem geliştirilmiştir. İlk olarak, oogoniyal kök hücre izolasyon ve ...
Akdeniz ve Ege denizindeki kupez balıklarının biyokimyasal yönden karşılaştırılması ve buzda muhafaza edilen kupez balığının kalite kriterleri açısından incelenmesi
(İskenderun Teknik Üniversitesi / Mühendislik ve Fen Bilimleri Enstitüsü / Su Ürünleri Anabilim Dalı, 2017)
Bu çalışma iki bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde Akdeniz ve Ege Deniz'inde avlanan kupez (Boops boops) balıklarının bazı biyokimyasal özellikleri incelenmiştir. Bunlar, besin içeriği (nem, yağ, kül), element seviyeleri ...
Türkiye denizlerinde bulunan mazak kırlangıcı Trigloporus lastoviza (Bonnaterre, 1788) populasyonlarının genetik analizi
(İskenderun Teknik Üniversitesi / Mühendislik ve Fen Bilimleri Enstitüsü / Su Ürünleri Anabilim Dalı, 2017)
Bu çalışmada, mazak kırlangıç balığının (Trigloporus lastoviza) Marmara, Ege ve Akdeniz populasyonlarının genetik yapısını araştırmak için mitokondriyal DNA 16S rRNA gen dizilimi kullanılmıştır. T. lastoviza, Marmara ...
İskenderun Körfezi'nde yetiştiriciliği yapılan çipura (Sparus aurata L. 1758)'nın doğal çipura populasyonları üzerine genetik etkileri
(İskenderun Teknik Üniversitesi / Mühendislik ve Fen Bilimleri Enstitüsü / Su Ürünleri Anabilim Dalı, 2017)
Ülkemiz denizlerinde bulunan Sparus aurata (Çipura) hem avcılık hemde kültür balıkçılığı açısından son derece önemli bir türdür. Tüm Akdeniz ve Ege Denizi'nde yetiştiricilik faaliyetleri yoğun olarak yapılmaktadır ve doğal ...
İskenderun'da çocuklu ailelerin su ürünleri tüketim alışkanlıklarının belirlenmesi
(İskenderun Teknik Üniversitesi / Mühendislik ve Fen Bilimleri Enstitüsü / Su Ürünleri Anabilim Dalı, 2017)
Su ürünleri tüketimi, beslenmede protein vitamin ve mineraller açısından büyük önem taşımaktadır. Özellikle de gelişme çağındaki çocukların zihinsel ve bedensel gelişiminde ciddi bir rol oynamaktadır. Araştırmada çocuklu ...
Deniz balıkları larvalarının beslenmesinde kullanılan ticari mikroyemler ve farklı yöntemlerle üretilen mikroyemlerin besinsel kayıplarının belirlenmesi
(İskenderun Teknik Üniversitesi / Mühendislik ve Fen Bilimleri Enstitüsü / Su Ürünleri Anabilim Dalı, 2017)
Mevcut çalışmada, deniz balıkları larvalarının beslenmesinde kullanılan ticari mikroyemler (Orange Start S (100-200µ), Caviar (200-300µ), Caviar (300-500µ) ve Orange Grow L (500-800µ)) ve laboratuvar şartlarında alginat ...
Asi havzasındaki su kalitesinin çok değişkenli istatiksel yöntemler kullanılarak değerlendirilmesi
(İskenderun Teknik Üniversitesi / Mühendislik ve Fen Bilimleri Enstitüsü / Su Ürünleri Anabilim Dalı, 2017)
Yüzey sularının kalitesinin korunması ve iyileştirilmesi etkili bir su yönetiminin temelini oluşturmaktadır. Etkili bir yönetim oluşturulabilmesi için ise izleme çalışmalarının sonuçlarının değerlendirilmesi ve sonuçlara ...