Ara
Toplam kayıt 10, listelenen: 1-10
Hatay ili Yayladağı ilçesi akarsu ve durgun sularındaki zooplanton faunasının araştırılması
(İskenderun Teknik Üniversitesi / Mühendislik ve Fen Bilimleri Enstitüsü / Su Ürünleri Anabilim Dalı, 2019)
Bu çalışmada, Hatay İli Yayladağı İlçesindeki 20 farklı baraj-gölet, akarsu ve kuyulardan mevsimsel olarak bazı su kalite parametreleri ve zooplankton faunası araştırılmıştır. Ekim 2015- Temmuz 2016 tarihleri arasında ...
Sazan, (Cyprinus carpio, L., 1758)'larda Aeromonas hydrophila enfeksiyonlarına karşı farklı antibiyotiklerin etkilerinin belirlenmesi
(İskenderun Teknik Üniversitesi / Mühendislik ve Fen Bilimleri Enstitüsü / Su Ürünleri Anabilim Dalı, 2019)
Son dönemlerde verilen çeşitli desteklerin sonucunda su ürünleri yetiştiricilik sektörüne
olan talep artmaya başlamıştır. Yükselişe geçen üretime bağlı olarak bakteriyel
hastalıkların görülme sıklığı da artmıştır. ...
Ekinezya (Echinacea purpurea) ekstraktının japon balıkları (Carassius auratus L., 1758)'nda büyüme, karaciğer ve bağırsak histolojisi üzerine etkisi
(İskenderun Teknik Üniversitesi / Mühendislik ve Fen Bilimleri Enstitüsü / Su Ürünleri Anabilim Dalı, 2019)
Bu çalışmada başlangıç ortalama canlı ağırlıkları 2,06±0,48 g olan japon balığı (Carassius
auratus) %0, 0,5, 1,0 ve %1,5 oranlarında ekinezya (Echinacea purpurea) ekstraktı ilave
edilmiş yemlerle beslenmesinin büyüme ...
Amanos dağları'nda bazı doğal su kaynaklarının su parametrelerinin araştırılması
(İskenderun Teknik Üniversitesi / Mühendislik ve Fen Bilimleri Enstitüsü / Su Ürünleri Anabilim Dalı, 2019)
Yaşamın devamı için en önemli ihtiyaç olan suyun verimli kullanımı, doğal su kaynaklarının
mevcut durumunun belirlenmesi ve korunması önemlidir. Bu çalışmada, Mayıs 2018 - Nisan
2019 tarihleri arasında İskenderun Körfezi'ne ...
İklim değişikliğinin iskenderun körfezindeki deniz ticaretine etkileri
(İskenderun Teknik Üniversitesi / Mühendislik ve Fen Bilimleri Enstitüsü / Su Ürünleri Anabilim Dalı, 2019)
Ekonomide deniz taşımacılığının önemli bir yeri vardır. Sınırların ortadan kalktığı ve küreselleşmenin kaçınılmaz olduğu günümüz dünyasında deniz taşımacılığının payı % 80’in üzerindedir. Küresel ısınmaya bağlı olarak ...
Kozan Baraj Gölü'nde (Adana) ağ kafeslerde balık yetiştiriciliğinin baraj gölü su kalitesi ve zooplankton faunası üzerine etkisinin araştırılması
(İskenderun Teknik Üniversitesi / Mühendislik ve Fen Bilimleri Enstitüsü / Su Ürünleri Anabilim Dalı, 2019)
Baraj gölünde tespit edilen ortalama su kalite parametrelerinden su sıcaklığının 16,7 oC ± 0,439, pH'ın 8,22 ± 0,044, elektriksel iletkenliğin 406,086 µS/cm ± 1,998, çözünmüş oksijenin 7,846 mg/l ± 0,136, fosfatın 2,60 ...
Balık bırakma takımlarının farklı balıkçılık operasyonlarında barotravma tedavi performansı
(İskenderun Teknik Üniversitesi / Mühendislik ve Fen Bilimleri Enstitüsü / Su Ürünleri Anabilim Dalı, 2019)
Bu çalışmanın amacı, farklı balık bırakma takımlarının barotravma tedavi performansını ve
farklı balıkçılık operasyonlarına etkilerini analiz etmektir. Çalışma, Eylül 2017 ile Nisan
2018 arasında Doğu Akdeniz'de yer alan ...
İskenderun Körfezi'nde bulunan Sargocentron rubrum (Forsskål, 1775)'nın bazı biyolojik özelliklerinin belirlenmesi
(İskenderun Teknik Üniversitesi / Mühendislik ve Fen Bilimleri Enstitüsü / Su Ürünleri Anabilim Dalı, 2019)
Çalışmada aylık olarak elde edilen örnekler paraketa ve uzatma ağı ile temin edilmiş 331
143 dişi ve 188 erkek) adet Sargocentron rubrum bireyi Eylül 2017-Ağustos 2018 tarihleri
arasında incelenmiştir. S. rubrum bireylerine ...
Farklı oranlarda yeme eklenen kekik (Thymus vulgaris) yağının sazan (Cyprinus carpio L.) yavrularının büyümesine etkisi
(İskenderun Teknik Üniversitesi / Mühendislik ve Fen Bilimleri Enstitüsü / Su Ürünleri Anabilim Dalı, 2019)
Bu çalışmada başlangıç ortalama canlı ağırlıkları 0,88±0,36 g olan sazan (Cyprinus carpio) yavrularının %0, 0,5, 1,0 ve 1,5 oranlarında kekik (Thymus vulgaris) yağı ilave edilmiş yemlerle beslenmesinin büyüme ve gelişme ...
Akuakültürde kullanılabilme potansiyeline sahip alglerin besinsel salınımlarının belirlenmesi
(İskenderun Teknik Üniversitesi / Mühendislik ve Fen Bilimleri Enstitüsü / Su Ürünleri Anabilim Dalı, 2019)
Bu çalışmanın amacı, farklı boyutlarda (100-200µm, 200-300µm, 300-500µm ve 500-800µm) Spirulina sp., Chlorella sp. ve Sargassum sp. içeren mikroyemlerin farklı zamanlara (1.,3.,5. ve 15. dakikalarda) göre biyokimyasal ve ...