Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorAlptekin, Cemal
dc.contributor.authorGökçek, Kaya
dc.date.accessioned03.07.201910:49:13
dc.date.accessioned2019-07-03T12:14:26Z
dc.date.available03.07.201910:49:13
dc.date.available2019-07-03T12:14:26Z
dc.date.issued2016
dc.identifier.citationAlptekin, C., Gokcek, K. (2016). Balık yemlerinde kullanılan farklı protein kaynaklarının Sibirya Mersini (Acipencer baerii Brandt 1869) jüvenillerinin proteaz aktivitesi üzerine etkileri. Yunus Araştırma Bülteni, 16(3), 201-207. doi: 10.17693/yunus.32866en_US
dc.identifier.issn1303-4456
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12508/390
dc.identifier.urihttp://dx.doi.org/10.17693/yunus.32866en_US
dc.identifier.urihttp://www.yunus.gov.tr/en_US
dc.description.abstractBu çalışmada, Sibirya mersin balığı, A. baerii, pre-larvalarının kondisyon faktörü üzerine besleme protokolünün etkisi ve ticari karma yemlerde kullanılan farklı protein kaynaklarının jüvenillerin proteaz aktivitesi üzerine olası inhibisyon etkisi in vitro metotlar kullanılarak incelenmiştir. Canlı yemle besleme ve karma yeme geçiş dönemi, kondisyon faktörünü istatistiki olarak etkilemiştir (p<0.05). Çalışmada, proteaz aktivitesi üzerine en düşük inhibisyon değeri soya protein konsantresi (%14.45±1.58) ve balık unundan (15.34±3.85%) elde edilmiştir. En yüksek inhibisyon değerleri ise soya unu (%63.33±4.71) ve kan ununda (%66.67±8.02) ölçülmüştür. Balık unu ve soya ununun 1:1 kombinasyonunda ise, enzim aktivitesi nispeten daha yüksek miktarda etkilenmiştir (%31.85±10.50)(p<0.05).en_US
dc.description.abstractIn the present study, the effect of feeding regime on condition coefficients and the inhibitory effects of different protein sources on early life proteases of Siberian sturgeon juveniles were in vitro tested. Feeding with live prey and transition period to artificial feed significantly affected the condition coefficients (p&lt;0.05). In the study, the minimum inhibitory effect were obtained from soybean protein concentration (14.45&plusmn;1.58%) and fish meal (15.34&plusmn;3.85%). Also, the highest inhibitory effect was obtained from soy bean meal (63.33&plusmn;4.71%) and blood meal (66.67&plusmn;8.02%). The enzyme activity was relatively affected higher by dual combinations between fish meal and soybean meal (1:1) (31.85&plusmn;10.50 %)(p&lt;0.05).en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherYunus Araştırma Bültenien_US
dc.relation.isversionof10.17693/yunus.32866en_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectÇevre Bilimlerien_US
dc.subjectA. Baeriien_US
dc.subjectProteaz Aktivitesien_US
dc.subjectProtein Kaynaklarıen_US
dc.subjectİnhibisyon Etkisien_US
dc.subjectProtease Activityen_US
dc.subjectProtein Sourcesen_US
dc.subjectInhibition Effecten_US
dc.titleBalık yemlerinde kullanılan farklı protein kaynaklarının Sibirya Mersini (Acipencer baerii Brandt 1869) jüvenillerinin proteaz aktivitesi üzerine etkilerien_US
dc.title.alternativeThe effects of different protein sources on protease activity of Siberian Sturgeon (Acipencer baeriiBrandt 1869) juvenilesen_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.journalYunus Araştırma Bültenien_US
dc.contributor.departmentDeniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesien_US
dc.identifier.volume16en_US
dc.identifier.issue3en_US
dc.identifier.startpage201en_US
dc.identifier.endpage207en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US]
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US
dc.contributor.isteauthorAlptekin, Cemal
dc.relation.indexTR-Dizinen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster