Bölüm "Turizm Fakültesi -- Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü" Araştırma Çıktıları | TR-Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu için listeleme
Toplam kayıt 5, listelenen: 1-5
-
Adana’nın Unesco Yaratıcı Şehirler Ağı Gastronomi Teması Kapsamında Değerlendirilmesi
(Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 2021)Çalışmada, Adana’nın UNESCO yaratıcı şehirler ağı kapsamında “Gastronomi şehri” olarak seçilme ihtimalini ortaya koymak hedeflenmektedir. Veri toplama yöntemi olarak görüşme formu kullanılmıştır. Araştırmanın evrenini ... -
Complex Coacervatıon of Chıckpea Proteın Isolate and Pectın: Effect of Bıopolymer Ratıo and ph
(Gıda Teknoloji Derneği, 2022)Complex coacervation is an up-and-coming encapsulation technique widely working in the medicinal, food, agriculture, and textile industries. This study investigated the effect of biopolymer ratio and pH on the complexation ... -
Determining the Quality and Storage Stability of Pomegranate (Punica granatum L.) Seed Oil with Accelerated Shelf-Life Approach
(Turkish Science and Technology Publishing, 2022)Pomegranate (Punica granatum L.) is a fruit that grows in most tropical and subtropical regions. It has 52% aril, consisting of 78% juice which is used as; juice, molasses, jam, wine, and dried kernels. Potential health ... -
How do flow experiences and emotional states of individuals participating in recreational activities affect their self-efficacy perceptions and life satisfaction?
(Journal of multidisciplinary academic tourism, 2021)This research is based on social cognitive theory and aims to determine the effects of flow experience and positive and negative emotional states of individuals participating in recreational activities on their self-efficacy. ... -
Pastacılıkta Kullanılan Tabakların Tarihsel Gelişimi ve Günümüzde Kullanılan Sunumlar ve Tabaklar Üzerine Bir İnceleme
(Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 2021)Tabak, medeniyetin doğuşuyla ortaya çıkan, yemeklerin konulması için kullanılan, zaman içerisinde sanatsal boyut kazanan mutfak aracıdır. Tabaklardaki sunumların günümüze kadar çeşitli değişimler gösterdiği görülmektedir. ...