Ara
Toplam kayıt 2, listelenen: 1-2
UNESCO yaratıcı gastronomi şehri Hatay'ın yerel aktörlerinbakış açısıyla farkındalık düzeyinin incelenmesi
(İskenderun Teknik Üniversitesi / Sosyal Bilimler Enstitüsü / Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Anabilim Dalı, 2020)
Bu araştırmada; UNESCO kapsamında 2017 yılında yaratıcı gastronomi şehri ilan edilen Hatay'ın yerel aktörler tarafından farkındalık düzeyinin incelenmesi amaçlanmıştır. Bu amaç doğrultusunda Antakya ve Defne'de bulunan ...
Hatay ili küçük ölçekli balıkçılığının durumu
(İskenderun Teknik Üniversitesi / Mühendislik ve Fen Bilimleri Enstitüsü / Su Ürünleri Anabilim Dalı, 2020)
Bu çalışma Türkiye'nin Kuzeydoğu Akdeniz sahilinde bulunan Hatay ilinin küçük ölçekli balıkçılığın sosyo-ekonomik yapı ve sorunları sahil ilçeleri olan Samandağ, Arsuz, İskenderun, Payas ve Dörtyol ilçelerinde gerçekleşt ...