Ara
Toplam kayıt 7, listelenen: 1-7
Optimization of black garlic production parameters using response surface methodology: Assessment and characterization of bioactive properties
(Elsevier, 2023)
This study was performed to determine the optimum process parameters for black garlic production. Central composite design (CCD) of the response surface methodology (RSM) was utilized to examine the effects of fermentation ...
Hatay İlinde Faaliyet Gösteren Yiyecek İçecek İşletmelerini Ziyaret Eden Turistlerin Algıladıkları Değer ve Fiyat Uygunluğunun Gıda Güvenliği Algısı Üzerindeki Etkisi
(Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 2023)
Turistler açısından yiyecek içecek işletmelerindeki gıda güvenliği algısı, destinasyonların başarısı ve yoğun rekabet ortamında işletmelerin üstünlük sağlaması açısından önemli bir faktör olarak görülmektedir. Bu bakımdan ...
Şef Adaylarının Meslekteki İlk Yıllarına İlişkin Tutumlarında, Öz Yeterlilik ve Benlik Saygısının Rolü
(Journal of gastronomy, 2023)
Bu araştırma, erken yetişkinlik dönemindeki ön lisans ve lisans öğrencilerinin mesleki tutum, öz yeterlilik algıları ve benlik saygısı ile olan ilişkisini araştırmayı amaçlamıştır. Bu bağlamda, çalışmada şef adaylarının ...
How does Metaverse affect the tourism industry? Current practices and future forecasts
(Taylor and Francis, 2023)
In this study, the possible effects of current and probable developments in the Metaverse on tourism are examined by applying an exploratory research approach. In this context, from the definition of tourism to its ...
Yerli Turistlerin Algıladıkları Gastronomi İmajının, Turist Memnuniyeti ve Destinasyon Sadakatine Etkisi: Hatay Örneği
(Turizm Akademik Dergisi, 2023)
Destinasyonlar, turizm endüstrisinin sürekli değişen ve farklılaşan dinamikleri karşında, turist istek ve beklentilerini karşılayabilmek için, çekicilik yaratan stratejiler uygulamaktadır. Bu açıdan önemli çekicilik bileşeni ...
The mediation effect of destination image on the relationship between local cuisine elements and destination selection: The case of Hatay
(Journal of multidisciplinary academic tourism, 2023)
This study aims to empirically test a model linking destination image, destination selection, and local cuisine elements. The study also analyzes the mediating effect of destination image on the relationship between local ...
Optimization of complex coacervation parameters for the production of encapsulated black garlic using response surface methodology
(Wiley, 2023)
The purpose of this study was to optimize black garlic encapsulation parameters (core/coating ratio, extract concentration, and coacervate/maltodextrin [MD] ratio) using central composite design of the response surface ...