Yayın tarihi için Makale Koleksiyonu listeleme
Toplam kayıt 14, listelenen: 1-14
-
Kültürel bir değer olarak unutulmaya yüz tutmuş geleneksel Hatay yemekleri ve bu kültürel değerin korunması önerileri
(Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 2016)Bu çalışmada Hatay'ın öz kültürüne ait unutulmaya yüz tutmuş 17 yemek, bunları geleneksel usulde yapan Hatay'ın ev hanımları ile yüz yüze görüşülerek, tarifleri ve yapılışları araştırılıp sunulmuştur. Bu yemekler nohutlu ... -
Hatay İli 3, 4 ve 5 yıldızlı konaklama işletmeleri yiyecek içecek bölümü organizasyon yapıları üzerine bir inceleme
(Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 2016)Bu çalışma Hatay ilindeki turistik otellerin yiyecek içecek bölümü örgütlenmesini ortaya koymaya yönelik tanımlayıcı bir araştırmadır. Araştırma ildeki otellerin üst ve orta düzey yöneticileriyle yapılan görüşmelerle ... -
Borsa İstanbul’da İşlem Gören Turizm Şirketlerinin Performanslarının Değerlendirilmesi: Lokanta ve Oteller Üzerine Bir Uygulama
(2018)Turizm sektörü hızlı büyüyen ve önemi artan sektörlerden bi-ridir. Turizm sektörü çok sayıda alt sektörden oluşmuştur. Turizm sektörünün ekonomik kalkınmaya, gelir adaletsizliğinin giderilme-sinde ve istihdam üzerinde ... -
Online Kanal Yöneticisiyle Otel Oda Fiyatlandırmada Verim Yönetimi
(Sidas Medya Ajans Tanıtım Danışmanlık Ltd. Şti., 2019)Otelcilik sektöründe pazarlama dağıtım kanallarında teknoloji kullanımı her geçen gün hızla artmaktadır. Verim yönetimiyle gelirleri artırmaya yönelik teknolojik uygulamalardan birisi de kanal yöneticisi yazılımlarıdır. ... -
Turizm Öğrencilerinin Hatay İli Somut Kültürel Miras Değerine Yönelik Algıları: İskenderun Teknik Üniversitesi Örneği
(Muş Alparslan Üniversitesi, 2020)Bu araştırma, 2017 yılında İskenderun Teknik Üniversitesi Turizm işletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu lisans öğrencilerinin Hatay’ın somut kültürel varlıklarına dair algılarının ölçülmesini amaçlamaktadır. Araştırmada, ... -
UNESCO Yaratıcı Gastronomi Şehri Hatay'ın Yerel Gastronomi İşletmecilerinin Bakış Açısıyla Farkındalık Düzeyinin İncelenmesi
(Türk Turizm Araştırmaları Dergisi, 2020)Bu çalışmada Hatay’ın UNESCO yaratıcı gastronomi şehri olması ile ilgili yerel gastronomi işletmelerinin farkındalık düzeyinin incelenmesi amaçlanmıştır. Bu amaç doğrultusunda 8 yerel gastronomi işletmesi yöneticisi ile ... -
Otellerin Çevrimiçi Rezervasyon Motoru Kullanımı ve Yorum Siteleri Entegrasyonu Üzerine Nitel Bir Araştırma: Hatay Otelleri Örneği
(Detay Yayıncılık, 2020)Otellerin yeni teknolojilere hızlı uyum sağlaması, faaliyetlerinde başarılı olmalarını sağlamaktadır. Bu araştırmada, gelişen teknolojilerden yararlanmak isteyen konaklama işletmelerinin potansiyel misafirlerine doğrudan ... -
Current Cloud-Based Software Services Used in Online Marketing of Hotels in Turkey
(Yaşar Üniversitesi, 2021)Hotels need new technologies in order to spread their knowledge and establish superiority over their competitors by creating strategies in a fast, efficient, and secure manner in complex processes. Cloud-based software ... -
Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi (SOİD) Makalelerinin Bibliyometrik Analizi
(Sosyal, Beşerî ve İdari Bilimler Dergisi, 2022)Bu çalışma, Türkiye’de turizm alanyazınındaki akademik dergiler içerisinde 2019 yılında etki faktörü en yüksek olarak belirlenen Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi’nde 2018, 2019 ve 2020 yıllarında hakem denetimli ... -
Operation and Interaction of Software Used in Digital Distribution Channels in Direct Marketing of Hotels
(Darnios Aplinkos Vystymas, 2022)With the development of technology, the ways of doing business are changing, and digital transformations are taking place in the activities of businesses. At this point, digital transformation is reflected in the service ... -
The Role of Touristic Product Components in Destination Selection
(Journal of Tourism Management Research, 2022)This research analyzed the effect of the main touristic product components (Cultural and Natural Attractions, Tourism Services Infrastructure, Transportation Facilities, Price Accessibility, and Image) on tourists’ destination ... -
Travel Itch as A New Phenomenon: Travel Motives and Attributes of Itchers
(University of Rijeka, 2022)Purpose - This study aims to better understand the phenomenon of travel itch by revealing the travel motives and travel attributes of "travel itchers" within the framework of motivational theories. Design/methodology/approach ... -
Borsa İstanbul 100 Endeksine Etki Eden Makroekonomik Faktörlerin İncelemesi
(International Balkan Üniversity, 2022)Literatürde pay senedi fiyatları veya getirileri ile makroekonomik faktörler arasındaki ilişkiyi inceleme konusu yapmış olan çalışmalar incelendiğinde; gelişmiş ülkeler ile ilgili olan çalışma sayısının gelişmekte olan ... -
Investigation of the Level of Usage of Traditional Fruit Dishes in Gaziantep Cuisine in Restaurant Menus
(Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 2022)Traditional fruit dishes are one of the attraction elements of destinations. These dishes should be presented to visitors as a gastronomic product. However, in order to benefit from these dishes, visitors must be able ...