Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorAdal, Eda
dc.date.accessioned2024-01-08T12:49:20Z
dc.date.available2024-01-08T12:49:20Z
dc.date.issued2022en_US
dc.identifier.citationAdal, E. (2022). Complex Coacervatıon of Chıckpea Proteın Isolate and Pectın: Effect of Bıopolymer Ratıo and ph GIDA, 47(6), 971 - 979. 10.15237/gida.GD22069.10.15237/gida.GD22069 https://doi.org/10.15237/gida.GD22069en_US
dc.identifier.urihttps://dergipark.org.tr/tr/pub/gida/issue/73077/1143402
dc.identifier.urihttps://doi.org/10.15237/gida.GD22069
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12508/2936
dc.description.abstractComplex coacervation is an up-and-coming encapsulation technique widely working in the medicinal, food, agriculture, and textile industries. This study investigated the effect of biopolymer ratio and pH on the complexation between chickpea protein isolate (CPI) and pectin (PC) through zeta potential, turbidity measurement, and visual observations. Pectin showed a negative charge profile between pH 2-9. The isoelectric point of the chickpea protein isolate was found as 4.5 (pI). Soluble complexes were formed in the system with pHs below the pI of CPI with positive charges, whereas PC had negative ones. Complex coacervates formed at pH 3.1 with a 4:1(CPI: PC) biopolymer ratio. The turbidity and visual appearance revealed that larger aggregates were formed in CPI-PC coacervates. The findings could help in the development of pH-sensitive biopolymer carriers for use in functional foods and biomaterials.en_US
dc.description.abstractKompleks koaservasyon, farmasötik, gıda, tarım ve tekstil endüstrilerinde yaygın olarak kullanılan, oldukça destekleyici bir kapsülleme tekniğidir. Bu çalışmada, nohut protein izolatı (NPİ) ve pektin (PK) arasındaki kompleksleşme üzerinde biyopolimer oranı ve pH'ın etkisi zeta potansiyeli, bulanıklık ölçümü ve görsel gözlemler kullanılarak araştırılmıştır. Pektin, pH 2-9 arasında negatif yük profili göstermiştir. Nohut protein izolatının izoelektrik noktası 4.5 (pI) olarak bulunmuştur. Çözülebilir kompleksler pH’ları NPİ’nin izoelektirik noktasının pozitif, pektininin de negatif yük taşıdığı sistemde oluşmuştur. Kompleks koaservat oluşumunun 4:1(NPİ:PK) biyopolimer oranı ile pH 3.1'de gerçekleştiği gözlemlenmiştir. Bulanıklık ve görsel görünüm, NPİ-PK koaservatlarında daha büyük agregatların oluştuğunu ortaya koymuştur. Bulunan sonuçlar fonksiyonel gıdalar ve biyomalzemelerde kullanım için pH'ya duyarlı biyopolimer taşıyıcıların geliştirilmesine yardımcı olabilir.en_US
dc.language.isoengen_US
dc.publisherGıda Teknoloji Derneğien_US
dc.relation.isversionof10.15237/gida.GD22069en_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectChickpea proteinen_US
dc.subjectPectinen_US
dc.subjectComplex coacervationen_US
dc.subjectZeta potentialen_US
dc.subjectNohut proteini izolatıen_US
dc.subjectPektinen_US
dc.subjectKompleks koaservasyonen_US
dc.subjectZeta potansiyelien_US
dc.titleComplex Coacervatıon of Chıckpea Proteın Isolate and Pectın: Effect of Bıopolymer Ratıo and phen_US
dc.title.alternativeNohut Proteini İzolatı ve Pektinin Kompleks Koaservasyonu: Biyopolimer Oranı ve pH'ın Etkisien_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.journalGIDA Dergisien_US
dc.contributor.departmentTurizm Fakültesi -- Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümüen_US
dc.identifier.volume47en_US
dc.identifier.issue6en_US
dc.identifier.startpage971en_US
dc.identifier.endpage979en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US
dc.contributor.isteauthorAdal, Eda
dc.relation.indexTR-Dizinen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster