• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
teknoversite
Öğe Göster 
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Fakülteler
  • Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi
  • Su Ürünleri Yetiştiriciliği
  • Makale Koleksiyonu
  • Öğe Göster
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Fakülteler
  • Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi
  • Su Ürünleri Yetiştiriciliği
  • Makale Koleksiyonu
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

The determination of the leaching ratios of microdiets containing algae used as direct and indirect in aquaculture

Thumbnail

Göster/Aç

Tam Metin / Full Text (1.597Mb)

Tarih

2018

Yazar

Yenmiş, Asuman Mıhalioğlu
Naz, Mehmet

Üst veri

Tüm öğe kaydını göster

Künye

Yenmis, A. M., Naz, M. (2018). The determination of the leaching ratios of microdiets containing algae used as direct and indirect in aquaculture. Journal of Applied Animal Research, 46(1), 1496-1504. doi: 10.1080/09712119.2018.1546584

Özet

The purpose of the study was to determine the biochemical compositions and the leaching ratios according to different times (1 minute, 3 minutes, 5 minutes and 15 minutes) of microdiets containing Spirulina sp., Chlorella sp. and Sargassum sp. in different sizes (100-200m, 200-300m, 300-500m and 500-800m). The lowest and highest ash, lipid and protein values of algae tested were 3.29 +/- 0.031% (Chlorella sp.)-27.94 +/- 0.023% (Sargassum sp.), 0.91 +/- 0.024% (Sargassum sp.)-8.91 +/- 0.04% (Spirulina sp.) and 20.69 +/- 0.07% (Sargassum sp.)-56.98 +/- 0.216% (Chlorella sp.), respectively. The 2532 Da leaching ratio of Chlorella sp. was lower than those of Sargassum sp. and Spirulina sp. (p<.05). The highest and lowest values for microdiets containing Spirulina sp. and Sargassum sp. were 2532 Da and 2532-13,000Da, respectively. However, the highest and lowest values for microdiets containing Chlorella sp. were 13,700-67,000Da and 67,000 Da, respectively. In conclusion, the alginate method showed good performance because the biochemical compositions of microdiets produced reflected the ash, lipid and protein levels of algae tested. Results cautioned that the use of Spirulina sp. and Sargassum sp. in microdiets may yield the high leaching ratios containing 2532 Da molecular weight. However, the use of Chlorella sp. results in the high leaching ratios containing 13,700-67,000Da molecular weight.

Kaynak

Journal of Applied Animal Research

Cilt

46

Sayı

1

Bağlantı

https://doi.org/10.1080/09712119.2018.1546584
https://hdl.handle.net/20.500.12508/618

Koleksiyonlar

  • Araştırma Çıktıları | Scopus İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [1420]
  • Araştırma Çıktıları | Web of Science İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [1460]
  • Makale Koleksiyonu [104]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 




| Yönerge | Rehber | İletişim |

DSpace@İSTE

by OpenAIRE
Gelişmiş Arama

sherpa/romeo
Dergi Adı / ISSN Yayıncı

Exact phrase only All keywords Any

Başlık İle Başlar İçerir ISSN


Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreBölüme GöreYayıncıya GöreKategoriye GöreDile GöreErişim ŞekliİSTE Yazarına Göreİndekslendiği Kaynaklara GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreBölüme GöreYayıncıya GöreKategoriye GöreDile GöreErişim ŞekliİSTE Yazarına Göreİndekslendiği Kaynaklara Göre

Hesabım

GirişKayıt

İstatistikler

Google Analitik İstatistiklerini Görüntüle

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Rehber|| Yönerge || Kütüphane || İskenderun Teknik Üniversitesi || OAI-PMH ||

İskenderun Teknik Üniversitesi, İskenderun, Türkiye
İçerikte herhangi bir hata görürseniz, lütfen bildiriniz:

Creative Commons License
İskenderun Teknik Üniversitesi Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@İSTE:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.