Ara
Toplam kayıt 5, listelenen: 1-5
Türkiye'de eti yenilebilen kurbağaların (Ranidae) biyolojisi, ekonomisi, avcılığı ve ihracatına yönelik yasal mevzuatı
(Türk Tarım - Gıda Bilim ve Teknoloji Dergisi, 2016)
Türkiye'de önemli bir ihraç ürünü olan kurbağa üretimi, tamamen avcılığa dayalı olarak yapılmaktadır. Türkiye'de tüketimi yok denecek kadar az olan kurbağalar, su ürünleri işleme ve değerlendirme tesisleri tarafından başta ...
Akım sitometri ve su ürünleri uygulamaları
(Journal of Aquaculture Engineering and Fisheries Research, 2016)
Akım sitometri (AS), 0.2-150 µm büyüklüğündeki partiküllerin genellikle de hücrelerin tek tek, bir ışık demetinin önünden, bir sıvı içinde geçerken, anlık olarak ölçümlerini yapan daha sonra da çoklu fiziksel özelliklerini ...
Balık yemlerinde kullanılan farklı protein kaynaklarının Sibirya Mersini (Acipencer baerii Brandt 1869) jüvenillerinin proteaz aktivitesi üzerine etkileri
(Yunus Araştırma Bülteni, 2016)
Bu çalışmada, Sibirya mersin balığı, A. baerii, pre-larvalarının kondisyon faktörü üzerine besleme protokolünün etkisi ve ticari karma yemlerde kullanılan farklı protein kaynaklarının jüvenillerin proteaz aktivitesi üzerine ...
Balık kök hücreleri: Sınıflandırma, kaynakları, karakteristik özellikleri ve uygulama alanları
(Journal of Limnology and Freshwater Fisheries Research, 2016)
Kök hücreler farklılaşmamış hücre sınıfından, kendilerini yenileyebilme özelliğine sahip, özelleşmiş hücrelere farklılaşabilen hücrelerdir. Balıklarda ilk kök hücre çalışmaları 1992 yılında zebra balığı ile başlamıştır. ...
Melatonin'in Pasifik Beyaz Karidesi, Litopenaeus vannamei (Boone 1931)'nin Kabuk Değişimi, Büyüme ve Et Kompozisyonu Üzerine Etkileri
(Yunus Araştırma Bülteni, 2016)
Bu çalışmada 0, 1, 3 ve 5 mg/kg düzeyinde yemlere ilave edilen melatonin'in L. vannamei jüvenillerinin büyüme, yaşama, yem değerlendirme, kabuk değiştirme ve vücut madde bileşenleri üzerine etkisi araştırılmıştır. 1 m çapa ...