Search
Now showing items 1-10 of 311
Sualtı teknolojisi öğrencilerinin mezun profili
(Düzce Üniversitesi, 2018)
Bu çalışma, İskenderun Teknik Üniversitesi ve Çukurova Üniversiteleri'nde bulunan Sualtı Teknolojisi Programları'ndan mezun olan öğrencilerin istihdam durumlarını araştırmak, mezunların sosyal ve ekonomik profilini ve ...
Türkiye'de eti yenilebilen kurbağaların (Ranidae) biyolojisi, ekonomisi, avcılığı ve ihracatına yönelik yasal mevzuatı
(Türk Tarım - Gıda Bilim ve Teknoloji Dergisi, 2016)
Türkiye'de önemli bir ihraç ürünü olan kurbağa üretimi, tamamen avcılığa dayalı olarak yapılmaktadır. Türkiye'de tüketimi yok denecek kadar az olan kurbağalar, su ürünleri işleme ve değerlendirme tesisleri tarafından başta ...
Effect of different straw volumes and thawing rates on post-thaw quality and fertilization ability of cryopreserved common carp (Cyprinus carpio) sperm
(Journal of Limnology and Freshwater Fisheries Research, 2017)
Cryopreservation of sperm cells is an essential process applied for long-term conservation of aquatic genetic resources. The goal of this research was to determine effect different of straw volumes and thawing rates on the ...
Akım sitometri ve su ürünleri uygulamaları
(Journal of Aquaculture Engineering and Fisheries Research, 2016)
Akım sitometri (AS), 0.2-150 µm büyüklüğündeki partiküllerin genellikle de hücrelerin tek tek, bir ışık demetinin önünden, bir sıvı içinde geçerken, anlık olarak ölçümlerini yapan daha sonra da çoklu fiziksel özelliklerini ...
Balık yemlerinde kullanılan farklı protein kaynaklarının Sibirya Mersini (Acipencer baerii Brandt 1869) jüvenillerinin proteaz aktivitesi üzerine etkileri
(Yunus Araştırma Bülteni, 2016)
Bu çalışmada, Sibirya mersin balığı, A. baerii, pre-larvalarının kondisyon faktörü üzerine besleme protokolünün etkisi ve ticari karma yemlerde kullanılan farklı protein kaynaklarının jüvenillerin proteaz aktivitesi üzerine ...
Fitoplankton sınıflarının belirlenmesinde HPLC ve spektroflorometrik yöntemlerin karşılaştırılması
(Yunus Araştırma Bülteni, 2017)
Bu çalışmada fitoplankton gruplarının tespit edihnesinde yaygın olarak kullanılan Yüksek Performanslı Sıvı Kromatografik (HPLC) ve spektroflorometrik metotlar kıyaslanmıştır. Bu amaçla Mersin Körfezi Rodos Adası arasında ...
Zooplankton of Kılavuzlu dam lake (Kahramanmaraş) and the effect of cage fish farming on water quality and zooplankton fauna of the dam lake
(Journal of Aquaculture Engineering and Fisheries Research, 2016)
Water quality parameters and zooplankton fauna of Kılavuzlu Dam Lake were determined. It was found that among water quality parameters, sechi depth, temperature, silica, Ca and CaCO3amounts were higher in the first(referans) ...
Balık kök hücreleri: Sınıflandırma, kaynakları, karakteristik özellikleri ve uygulama alanları
(Journal of Limnology and Freshwater Fisheries Research, 2016)
Kök hücreler farklılaşmamış hücre sınıfından, kendilerini yenileyebilme özelliğine sahip, özelleşmiş hücrelere farklılaşabilen hücrelerdir. Balıklarda ilk kök hücre çalışmaları 1992 yılında zebra balığı ile başlamıştır. ...
Some aspects of the biology of abu mullet (Liza abu Heckel, 1843) in the Orontes river, Turkey
(University of Zagreb - Faculty of Agriculture, 2016)
The age, growth and reproduction are described for 411 individuals of abu mullet from the Orontes River in Turkey between May 2011 and April 2012. The overall male to female ratio was 1:1.29. Fork length of all individuals ...
The inhibitory effects and positive contributions of live foods on protease activities of meagre, argyrosomus regius (Asso 1801), larvae in vitro assay
(MDPI AG, 2019)
The determination of exogenous enzyme contributions in live food is important in larval feeding. This study investigated the potential inhibitory effects and contributions of live foods used from 3 to 32 days after hatching ...