Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorSaçlı, Çağrı
dc.contributor.authorÖztürk, Fulin Başak
dc.date.accessioned2021-07-08T06:37:06Z
dc.date.available2021-07-08T06:37:06Z
dc.date.issued2020en_US
dc.identifier.citationSaçlı, Ç., Öztürk, F. (2020). İpekçilik Kültürü ve Turizm: Paydaşların Hatay’da İpekçiliğe Yönelik Görüşleri. Elektronik Sosyal Bilimler Dergisi, 19 (76), 1916-1930. https://doi.org/10.17755/esosder.644670en_US
dc.identifier.urihttps://doi.org/10.17755/esosder.644670
dc.identifier.urihttps://dergipark.org.tr/tr/pub/esosder/issue/56179/644670
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12508/1848
dc.description.abstractBu araştırmanın amacı, ipekçilik kültürünün mevcut durumunu, ipekçilik kültürünün turistik ürün olarak değerlendirilmesine yönelik sorunları ve bu sorunlara yönelik çözüm önerilerini ortaya koymaktır. Bu amaç doğrultusunda önemli ipekçilik merkezlerinden biri olan Hatay, araştırma evreni olarak seçilmiştir. Araştırmada veri toplama yöntemi olarak görüşme tekniği kullanılmış olup görüşmeler araştırma amacı doğrultusunda hazırlanan görüşme soruları çerçevesinde gerçekleştirilmiştir. Araştırma örneklemi kasti örnekleme yöntemi ile belirlenmiştir. Örneklem, Hatay’da ipekçilik ve turizm konularını ilgilendiren kamu kurumu, yerel yönetim, sivil toplum kuruluşları, turizm işletmeleri üst düzey yöneticileri, akademisyen ve ipek sanatçılarını içeren 10 kişiden oluşmaktadır. Katılımcılar ile görüşmeler sonucu elde edilen görüşme metinleri içerik analizi yöntemi ile analiz edilmiştir. Araştırma sonuçlarına göre, Hatay’da ipekçilik kültürünün mevcut durumu ile ilgili “ipekçiliğin sürdürülmesinde karşılaşılan zorluklar”, “ipekçiliğin yerel halka katkıları” ve “ipekçiliğe duyulan ilgi” konuları öne çıkmaktadır. İpekçiliğin sürdürülmesine yönelik yapılması gerekenler konusunda “eğitim ve koruma”, “teşvikler”, “tanıtım ve bilinçlendirme”, ve “paydaşların ortak hareketi” konuları öne çıkarken ipekçiliğin turistik ürün olarak ön plana çıkarılması ile ilgili ise “tanıtım”, “arz” ve “yerli üretim ve teşvik” konuları ön plana çıkmıştır.en_US
dc.description.abstractThe purpose of this research is to reveal the current situation of sericulture, problems in utilizing sericulture as a touristic product and suggestions for solutions to these problems. For this purpose, Hatay, which is one of the important silk-making centers, was chosen as the research universe. Interview technique was used as the data collection method in the research, and interviews were conducted within the framework of the interview questions prepared for the purpose of the research. The research sample was determined by the deliberate sampling method. The sample consists of 10 people including public institutions, local administrations, nongovernmental organizations, tourism enterprises senior managers, academicians and silk artists in Hatay. The interview texts obtained as a result of the interviews with the participants were analyzed via the content analysis method. According to the results of the research, the issues related to the current situation of sericulture in Hatay, “difficulties in maintaining sericulture”, “contributions of sericulture to local people” and “interest in sericulture” come to the fore. While “education and protection”, “incentives”, “promotion and awareness”, and “joint action of stakeholders” are among the things to be done for sustain sericulture, “promotion”, “supply” and “domestic production and incentive” regarding the promotion of sericulture as a touristic product. has come to the fore.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherElektronik Sosyal Bilimler Dergisi (elektronik)en_US
dc.relation.isversionof10.17755/esosder.644670en_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectKültür turizmien_US
dc.subjectTuristik ürünen_US
dc.subjectDestekleyici turistik ürünen_US
dc.subjectİpekçiliken_US
dc.subjectSomut olmayan kültürel mirasen_US
dc.subjectNitel araştırmaen_US
dc.subjectİçerik analizien_US
dc.subjectCultural tourismen_US
dc.subjectTouristic producten_US
dc.subjectSupporting touristic producten_US
dc.subjectSericultureen_US
dc.subjectIntangible cultural heritageen_US
dc.subjectContent analysisen_US
dc.titleİpekçilik Kültürü ve Turizm: Paydaşların Hatay’da İpekçiliğe Yönelik Görüşlerien_US
dc.title.alternativeSericulture and Tourism: The Stakeholders’ Views on Sericulture in Hatayen_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.journalElektronik Sosyal Bilimler Dergisi (elektronik)en_US
dc.relation.journalElectronic Journal of Social Sciences
dc.contributor.departmentTurizm Fakültesi -- Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümüen_US
dc.contributor.authorID0000-0001-7771-8190en_US
dc.contributor.authorID0000-0002-7827-8593en_US
dc.identifier.volume19en_US
dc.identifier.issue76en_US
dc.identifier.startpage1916en_US
dc.identifier.endpage1930en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US
dc.contributor.isteauthorSaçlı, Çağrı
dc.contributor.isteauthorÖztürk, Fulin Başak
dc.relation.indexTR-Dizinen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster