Başlık için Turizm Fakültesi listeleme
Toplam kayıt 72, listelenen: 47-66
-
Pastacılıkta Kullanılan Tabakların Tarihsel Gelişimi ve Günümüzde Kullanılan Sunumlar ve Tabaklar Üzerine Bir İnceleme
(Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 2021)Tabak, medeniyetin doğuşuyla ortaya çıkan, yemeklerin konulması için kullanılan, zaman içerisinde sanatsal boyut kazanan mutfak aracıdır. Tabaklardaki sunumların günümüze kadar çeşitli değişimler gösterdiği görülmektedir. ... -
Plant protein enrichment effect on the physical, chemical, microbiological, and sensory characteristics of yogurt
(Wiley, 2022)Yogurt is a coagulated dairy product that is fermented by typical starter cultures. Yogurt has the highest demand rate among fermented products due to its sensory properties. Well-consumed food products are being enriched ... -
Presenteizmin Örgütsel Bağlılık Üzerindeki Etkisi: Adana İlinde Faaliyet Gösteren Yiyecek-İçecek İşletmeleri Üzerine Bir Araştırma
(Türk Turizm Araştırmaları Dergisi, 2021)Presenteizm, bir kişinin kendini fiziken ya da ruhen iyi hissetmemesine rağmen yaptığı işe devam etmesi sonucu ortaya çıkan bir olumsuzluktur. Örgütsel Bağlılık ise örgüt ile çalışanlarının değer ve çıkarlarının birleşmesi ... -
A research on performance appraisal and performance appraisal form development process in hotel enterprises
(Peter Lang AG, 2021)There is a continued need for overarching and profound approaches to tourism and hospitality. The concept of tourism and hospitality needs to be thoroughly considered so that issues with an ever-increasing complexity and ... -
Restoran Çalışanlarının Hizmetkâr Liderlik Algıları ile İşe Adanmışlık Düzeyleri Arasındaki İlişki
(İşletme Araştırmaları Dergisi, 2019)Amaç – Bu çalışmanın temel amacı, birinci sınıf restoran işletmesi çalışanlarının yöneticilerine yönelik hizmetkâr liderlik algıları ile işe adanmışlık duygusu arasındaki ilişkileri belirlemektir. Yöntem – Bu amacı ... -
The role of organizational commitment in the relationship of strategic talent management and sustainable competitive advantage
(Abant Sosyal Bilimler Dergisi, 2021)The purpose of this research is to reveal the relationship between strategic talent management and sustainable competitive advantage and to investigate whether the organizational commitment plays a role in this relationship ... -
The Role of Organizational Commitment In The Relationship of Strategic Talent Management and Sustainable Competitive Advantage
(Abant Sosyal Bilimler Dergisi, 2021)The purpose of this research is to reveal the relationship between strategic talent management and sustainable competitive advantage and to investigate whether the organizational commitment plays a role in this relationship ... -
The Role of Touristic Product Components in Destination Selection
(Journal of Tourism Management Research, 2022)This research analyzed the effect of the main touristic product components (Cultural and Natural Attractions, Tourism Services Infrastructure, Transportation Facilities, Price Accessibility, and Image) on tourists’ destination ... -
Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi (SOİD) Makalelerinin Bibliyometrik Analizi
(Sosyal, Beşerî ve İdari Bilimler Dergisi, 2022)Bu çalışma, Türkiye’de turizm alanyazınındaki akademik dergiler içerisinde 2019 yılında etki faktörü en yüksek olarak belirlenen Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi’nde 2018, 2019 ve 2020 yıllarında hakem denetimli ... -
Şarap Turizmi’ne Yerel Halkın Bakış Açısı: Hatay Örneği
(Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 2019)İnsanların şaraba olan merak ve ilgisi, şarap üretim süreci, şarap kültürü ve bölgesel çekim etkisiyle şarap turizmi dünyada ilgi çeken bir turizm çeşidi haline gelmiştir. Bu çalışmada alternatif turizm türlerinden biri ... -
Şeb-i Arus Törenlerine Katılan Yerli Turistlerin Kültür Turisti Tipolojileri
(Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, 2019)Bu araştırmanın amacı, Şeb-i Arus törenlerine katılan yerli turistlerin, kültür turisti tipolojilerinin tespit edilmesi ve kültür turisti tipolojilerinin turistlerin demografik özellikleri bakımından farklılaşıp ... -
Şef Adaylarının Meslekteki İlk Yıllarına İlişkin Tutumlarında, Öz Yeterlilik ve Benlik Saygısının Rolü
(Journal of gastronomy, 2023)Bu araştırma, erken yetişkinlik dönemindeki ön lisans ve lisans öğrencilerinin mesleki tutum, öz yeterlilik algıları ve benlik saygısı ile olan ilişkisini araştırmayı amaçlamıştır. Bu bağlamda, çalışmada şef adaylarının ... -
Şehir Pazarlaması Kapsamında Destinasyon İmajı Algısının Belirlenmesi: Hatay İli Örneği
(Pamukkale Üniversitesi, 2021)Şehir pazarlaması, herhangi bir ürün ya da hizmetin pazarlanmasından daha karmaşık bir sürece sahiptir. Bu çalışma, konuyuturizm açısından ele almıştır. Destinasyon imajı algısının tespit edilmesi şehir pazarlamasında ... -
Tekirdağ Mutfak Kültürü Üzerine Bir Değerlendirme
(Türk Turizm Araştırmaları Dergisi, 2020)Dünyanın en önemli mutfak kültürlerinden Türk mutfağının, geçmişten günümüze uzun bir tarihe sahip olduğu bilinmektedir. Tekirdağ ise konumu gereği sürekli bir geçiş noktası olması nedeni ile farklı medeniyetlerden mutfak ... -
Temalı Park Şirketlerinin Web Sitelerinin İçerik Analizi ile Değerlendirilmesi: Dünyadaki ve Türkiye’deki Örneklerin Kıyaslanması
(OPUS Uluslararası Toplum Araştırmaları Dergisi, 2020)Temalı parkların turizm talebi artışında önemli rol oynamaya başladığı görülmektedir. Son yıllarda temalı parkların sayılarında artış gözlenirken, bu pazardaki rekabetin de arttığı görülmektedir. Temalı parklar, insanların ... -
Travel Itch as A New Phenomenon: Travel Motives and Attributes of Itchers
(University of Rijeka, 2022)Purpose - This study aims to better understand the phenomenon of travel itch by revealing the travel motives and travel attributes of "travel itchers" within the framework of motivational theories. Design/methodology/approach ... -
Turizm 4.0 ve Turizm Eğitimi
(SRA Academic Publishing, 2022)GİRİŞ Dünyada hızla gelişen endüstrilerin başında gelen turizm; sosyal, kültürel, çevresel ve ekonomik bağlamda bölgeler ve ülkeler üzerinde önemli bir etkiye sahiptir. Turizm endüstrisinin sosyal ve kültürel hayata, ... -
Turizm Eğitimi Alan Ortaöğretim Öğrencilerinin Turizm ve Etkilerine Yönelik Algıları: Hatay Örneği
(Journal of Gastronomy, Hospitality, and Travel, 2021)Turizm faaliyetleri her geçen gün ilerleme ve gelişme göstermektedir. Türkiye’nin en güneyindeki Hatay ili de turizm alanında devamlı büyüme gösteren şehirlerden birisidir. Bu ilerleme ve gelişmeler bazı etkileri beraberinde ... -
Turizm Öğrencilerinin Hatay İli Somut Kültürel Miras Değerine Yönelik Algıları: İskenderun Teknik Üniversitesi Örneği
(Muş Alparslan Üniversitesi, 2020)Bu araştırma, 2017 yılında İskenderun Teknik Üniversitesi Turizm işletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu lisans öğrencilerinin Hatay’ın somut kültürel varlıklarına dair algılarının ölçülmesini amaçlamaktadır. Araştırmada, ... -
Turizmde Covid-19 Darboğazı
(İksad Yayınevi, 2021)Salgın hastalıkların insanlık tarihi kadar eskilere dayandığı düşünülmektedir. Dünya geneline yayılan salgın hastalıklar, pandemi (bir kıtaya ya da tüm dünyaya yayılan salgın hastalık) olarak adlandırılmaktadır. Sürekli ...